jueves, 17 de noviembre de 2011

Un detall inoblidable de PILAR



Després de la setmana d’Enric Valor i del treball en equip de la nostra aula envers als versos, endevinalles i poesies, vaig observar que els xiquets/es demanaven tornar a dir-les a l’aula i jo els vaig contar que a mi algunes me les va dir la meva avia i una veina ja major, però que segur els seus avis també en sabien a muntó.



Així ha sigut, van donar un full on demanaven a les famílies i als avis dels xiquets/es que ens tranmeteren una xicoteta part de la seva cultura per nosaltres transmetre-la a l’aula.





Ara tenim un gran nombre de poesies, endevinalles i una mica de tot on els xiquets es senten identificats i molt contents.






Aquest més estem treballant la de Raúl i Paula i ells lis dieuen als amics qui se la va dir i la reciten (a vegades diuen als companys és meua).



















Però açò no acava ací de segur totes no les podrem veure aquest curs, però el proper també continuarem i per això vaig a intentar recopilar-les en un llibret.


Un llibret que serà molt especial ja que li he demanat a una gran amiga i companyera PILAR coneguda blogger i una persona que te unes manetes d’or  que ens fera un dibuix per a la portada d’aquesta meravellossa recopilació de la nostra cultura i sabeu que!! mireu mireu:


HOLA GUAPETONA!! TU DIBUJITO YA LO TENGO HECHO.DIME SI TE GUSTA COLOREADO O EN BLANCO Y NEGRO ¿TE LO MANDO A TU CORREO?.UN BESAZO.





A nosaltres el que ens faces de luxe si està en blanc bé i si ho fas en color bé també, serà espectacular de totes les maneres.


No hi ha paraules per donar-te les gràcies Pilar el que si puc fer es convidar-te si passes pel nostre poble a conèixer-nos i gaudir d’un dia amb nosaltres.


Podeu conèixer a Pilar en:

                                    

                                             Bloc d'Ilustracions


                                                       Bloc d'Educació Infantil



                                                           Bloc de contes

El Castell

Com ja vaig avançar el projecte passat el que més il•lusió els feia a les girafes era ser cavallers, princeses, reis i reines. Doncs bé eixe moment ha arribat i la nostra aula s’ha transformat en un immens castell confeccionat per David el mestre de Religió que és un gran dibuixant, la senyo Marisa i jo com a pintores oficials del regne...


Però el que reialment els interessa als xiquets i xiquetes és disfressar-se, fer representacions teatrals, però per a tot açò hem d’esbrinar un poc com va ser aquesta Època Medieval dels castells.


Per iniciar el projecte van demanar a les famílies una mica d’ajuda per dur elements relacionats amb el Castell i no es va fer esperar molt la resposta, ja que van arribar contes on hi havia algun castell, castells molt bonics, i disfresses de tota mena.


Els xiquets/es també estan molt il•lusionat i tant és així que Ainhoa el seu pare li ha confeccionat un barret de princesa que ja te a l’aula per completar la disfressa i Ángel ha arribat aquest matí amb un trage de cavaller confeccionat per la seva mare.
Tots dos han fet desfilada i com no tots els altres també volien posar-se les disfresses.


A l’aula ens trobem les mestres totes abrumades ja que sembla s’ha convertit en una botiga de confeccionar trages, el cavallers desesperats i les princeses ja ni contar-vos tant és el tema i la il•lusió que tenen que ens hem vist en la necessitat de demanar ajuda a les famílies per confeccionar l’escut, l’espasa i el cavall, ja em va advertir Vicente que no els enganyara i que havia de dur-los un cavall, jo se que aquestos pares sabran fer uns cavalls meravellosos.


Nosaltres hui hem elaborat un conte ja ells només volen fer representacions de cavallers lluitant, les princeses que es casen, la reina i el rei vigilant el castell i clar com que tenen molt ben sabuda la del projecte passat de la bruixa ha sigut un tres i no res tornar a fer un nou conte
“EL DRAC I EL CAVALLER”





Hi havia una vegada a un regne molt llunya un Rei, una Reina, un cavaller, una princesa i un drac.



Un dia va aparèixer el drac que era ferotge i malvat (alguns el volien bo però Lucas de Diego que es qui el representa deia que era ferotge) que volia menjar-se a la princesa perquè era molt bonica.



El Rei i la Reina (tenim dues parelles representades per Natalia i Alejandro i Saúl i Ainhoa) estaven molt tristos perquè el drac volia menjar-se a la seva filla i van cridar a un cavaller molt valent:





- Cavaller hi ha un drac ferotge que vol menjar-se a la princesa.





- Mata’l i et donarem la mà de la nostra filla.



El cavaller va esperar al drac i quan va aparèixer pel castell va lluitar amb ell fins que li va donar mort.





I de la sang del drac va aparèixer una maduixa (el final sembla el de San Jordi ja que se’n recorden del conte però com son tan espavilats li han canviat el final perquè jo sempre els dic que no podem repetir contes que ja coneixem).

 A la fi el drac mor i el cavaller li va regalar a la princesa la maduixa, els reis tan contents van quedar que li van dir:





- ja pots casar-te amb la nostra filla.



I clar tots a la boda cantant: ja s’han casat, ja s’han casat i per la finestra s’han enlairat.... (apoteòsic final).

 Vos deixe una xicoteta representació del dia de avui, aquestes properes setmanes continuarem amb les representacions i si pot ser amb els trages que ells es confeccionaran.





A poc a poc anem descobrint coses del castell:





lunes, 7 de noviembre de 2011

Congrés

He passat pel bloc Aprendo haciendo de la companya Katy  i m'ha encantat aquesta proposta. 

Vos apunteu!!



CONGRESO INTERNACIONAL ON-LINE

La próxima semana se celebra en Madrid un Congreso Internacional sobre el Proceso Lectoescritor para favorecer la comprensión lectora. Entre los ponentes internacionales destaca: Francesco Tonucci, Simona Bonilauri, ambos de Italia, Katja Stahl y Pauliina Pirjonen de Finlandia, Ms. Lu Jing de Shanghai,etc., y entre los nacionales encontramos a la murciana Olga Catasus, Manuela Corrales, Mar Romera,...



Si estais interesad@s podéis seguirlo on-line, inscribiendoos previamente en esta página web:



http://www.waece.org/congreso/madrid2011/home.htm



Va a ser especialmente interesante, sobre todo para aquellos profesionales que se dedican a la educación en estas primeras etapas, así que os anímo a participar.

Un premi, Un somriure!!

Un nou detallet de part de molt bones companyes. Elles són:




Mirenhttp://laclasedemiren.blogspot.com/

Magdahttp://elspetitsinfants.blogspot.com/

Marta: http://fentidesfentalescola.blogspot.com/

Eugeniahttp://quantesidees.blogspot.com/

Fini: http://migrimorioescolar.blogspot.com/



Ara les instruccions pertinents:

- Qui l'ha enviat.

- Dir set coses sobre un mateix.

- Enviar-lo a 15 blocs amics.





Les 7 cosetes sobre mi:

1. M'encanta fer cursets i aprendre coses noves, i apuntar-me si hi  ha un bombardeig...

2. Encantada del meu treball i gaudir dia a dia de les converses amb els xiquets i xiquetes.

3. No oblidar a les bones amistats per lluny que estiguen.

4. Sóc una golosota i encara que no vulc pecar no hi ha manera.

5. D'afició l'aire lliure, els blocs sobre treballs en escoles  blocs de cuina (sobre tot reposteria) i els animals.

6. De caracter sempre somrient (així van les arruguetes...)

7. Intentar ajudar a tot aquell que m'ho demane.





Blocs Amics:

A poc a poc aniré posant els blocs ja que com bé els he comentat a les companyes tinc un virus al meu ordinador anomenat rellotge i de tant en tant em pega uns esglais que em quede morta. Així que aquest apartat intentaré fer-lo a poc a poc.





1. Toñi: http://florelilaysusrecetas.blogspot.com

2. Katy: http://katyabellan.blogspot.com/

3. Araceli: http://losbolsillosdelamaestra.blogspot.com/

4. Sara: http://eldiadiainfantil.blogspot.com/

5. Pilar: http://losenanitosdemicole.blogspot.com/